?Inte långt tillbaka, samlare av vintage snöskotrar bara låta sina riggar sitta i deras bakgård utan att någon vet om det. Dessa maskiner kommer tillbaka till hemmabasen på West Ossipee där allt började dessa dagar. Den vintage skoter samlare gruppen definitivt växer. De är till och med planerar att hålla årliga möten och utställningar under de kommande åren.

Tillbaka på 1920-talet, var 20.000 konverteringssatser som produceras i den här staden. Dessa kit förvandlat Ford Model Ts i de första snöskotrar som någonsin byggts. Det var en tid då plogade vägarna var nästan obefintliga och konventionella hjul var ur spel tills varmare väder returneras.

Jämfört med sina moderna bröder, var den ursprungliga skoter större och långsammare men åberopat air max 90 sverige samma arbetssätt. Den hade rörliga band för dragkraft, och hade skidor för att manövrera den främre delen av maskinen. Riggen hade 4 cylinder 20 hästkraftmaskiner och kan köra upp till 15 miles per timme. Den hade fem fot trä löpare och 8 tum breda larvliknande spår.

Trots bristerna i dessa tidiga maskiner, de få jobbet gjort. När andra transportsätt behandlades obrukbara genom snöiga väder, Virgil D. White, ägaren av fabriken som var ansvariga för dessa konverteringssatser, körde turister runt området i snöskoter. Postutdelning blev möjligt, och även läkare kunde göra hembesök trots situationen.

De första konverteringssatser säljs på $ 400 medan white nike air max 90 en komplett uppsättning befallde ett pris på $ 750. 1923 fanns det bara 75 byggsatser som säljs. Men när folk såg dessa maskiner i aktion, ökade försäljningen till 2.500 per år. Efterfrågan senare föll när snön plogar blev mycket populär.

Den största sak som någonsin drabbat West Ossipee var snöskotrar. I dessa tider, de konverteringssatser som exporteras över hela världen.

Den gamla fabriken står fortfarande kvar på den ursprungliga platsen där det byggdes. Det är inte klart om hur mycket av den ursprungliga strukturen fortfarande står nike air max 90 white som en stor brand svårt skadade byggnaden 1929.

Ägare av den gamla modellen T snöskotrar är att föra sina maskiner till Ossipee i år för att fira maskinens arv. Den gamla Ts är en av de mest mångsidiga fordon som någonsin byggts. De tillsatser av bilagor gjorde det en hela säsongen fordon. En annan uppsättning av redskap förvandlas det till och med i en sand mobil gör det kanske det första terrängfordon som någonsin byggts.

Vill du bli en ägare av en vintage skoter? Kanske du bara letar efter en begagnad snöskoter? Oavsett vad du behöver se till att kolla in vår butik som erbjuder ett omfattande utbud av nya och begagnade maskiner till lägsta möjliga pris. Varför inte kolla in några av de stora begagnade Ski Doo snöskoter? De är en av våra favoriter.